Luna Beach Run 2017, 5 redenen om mee rennen.

09-05-2017

Luna Beach Run 2017, 5 redenen om mee rennen.

Mijn ergste nachtmerrie: 10 centimeter voor de eindstreep ingehaald worden door mijn eigen man... Het is al ruim 15 jaar geleden en Luna Beach Run heette toen nog Rondje Butterhuizen maar ik weet het nog als de dag van gisteren en de fotofinish komt nog vaak ter sprake.

Veranderingen

Inmiddels is de run verplaatst naar het Park van Luna en de naam veranderd in Luna Beach Run. Het aantal afstanden is uitgebreid en het evenement wordt dit jaar alweer voor de 22e keer georganiseerd. Ik woon nog altijd in Butterhuizen en ben inmiddels moeder van 3 sportieve zoons. Hardlopen doe ik nog steeds graag, het maakt me blij. Echter heb ik al lang niet meer mee gedaan aan de run dus is het de hoogste tijd om me weer eens in te schrijven! Dit jaar aan mij tevens de schone taak om jou via een wekelijkse blog enthousiast te maken voor de Luna Beach Run 2017!

Graag geef ik je hierbij 5 redenen om mee te doen aan de Luna Beach run:

1. Luna Beach run is een hardloopevenement dichtbij huis

Wat is er nu prettiger dan een wedstrijd lopen in je eigen woonplaats? Je hoeft niet eerst met de auto of openbaar vervoer een eind te reizen om bij de start te komen want de start is altijd in de buurt. Je kunt van te voren online inschrijven maar tevens op de dag zelf nog besluiten mee te doen. Ook als je nog nooit aan een wedstrijd hebt meegedaan maar toch wel eens een officiële run wilt lopen is het een ideaal evenement zonder de druk en stress van een grote wedstrijd.

2. Luna Beach run vindt plaats in een gebied waar veel te zien is

Het park van Luna is een recreatiegebied waar je heerlijk kunt wandelen, sporten, ontspannen en genieten van de natuur. De komende weken vertel ik je meer over wat je allemaal ziet tijdens het afwisselende parcours. Wist je bijvoorbeeld dat het hele recreatiegebied van Luna ontworpen is in samenwerking met diverse kunstenaars? Het doel is dat wij als bezoekers het landschap ervaren als kunst. Ik ben toch anders naar het toiletgebouw bij het meer gaan kijken sinds ik weet dat het in 2011 een prestigieuze ontwerpersprijs heeft gewonnen.

3. Luna Beach run is een run dwars door de natuur

Het parcours gaat dwars door het Park van Luna, een prachtig natuurgebied. Hardlopen in een frisse groene omgeving zorgt voor afleiding als je geniet van al het natuurschoon onderweg en heeft een positieve invloed op je loopprestatie. Er valt veel te vertellen over het gebied.  Het meer van Luna is bijvoorbeeld afgesloten van het omliggende polderwater en een natuurlijk zuiveringssysteem zorgt voor een optimale waterkwaliteit. Tevens is alle mooie beplanting die je ziet niet willekeurig neergezet maar heeft al het groen een functie in het geheel.

4. Luna Beach run heeft voor elke loper een passende afstand

Natuurlijk de afstanden voor de kinderen waar elk jaar de basisscholen met veel enthousiasme aan deelnemen. De leerlingen van groep 1 en 2 rennen 400 meter en de afstanden lopen op tot aan groep 7 en 8 die 1400 meter rennen. Voor de recreanten en de businesslopers zijn er de 5 en 10 kilometer. Het doel van de beginnende loper is genieten en een mooie prestatie neerzetten. De ervaren loper gaat er  natuurlijk voor om de prestatie van vorig jaar verbeteren en te zorgen voor een mooi PR!

En de laatste belangrijkste reden:

5. Van hardlopen word je blij!

Ook al heb je niet altijd zin om te gaan rennen en  heb je het soms zwaar onderweg,  als je eenmaal in de “flow” zit is het genieten. Probeer op je eigen niveau jezelf uit te blijven dagen. Na een rondje rennen is je hoofd leeg van alle drukte om je heen en heb je altijd een voldaan gevoel. Hardlopen kost energie maar je krijgt er veel energie voor terug en dat maakt je blij en positief.

Ook als geen van bovenstaande redenen op jou van toepassing zijn ben je op 11 juni welkom langs het parcours om je buurtgenoten aan te moedigen.

Ik zou zeggen: schoenen aan, naar buiten, wandelen of rennen, ogen open  en genieten van al het moois dat het park van Luna biedt!

Groetjes Esmar

>>Luna Beach Run 2017, 5 redenen om mee rennen.